Om festivalen

Festivalprogrammet består av et høyt antall arrangementer og utstillinger. Det blir byfest, sommermusikkskole, kunstfestival, elleville konserter, grensesprengende utstillinger og tilbud for de minste. Her er det noe for alle aldre og enhver smak. Festspillene Helgeland er en festival som inspirerer både fastboende, og besøkende. Vi løfter frem det beste Helgeland har å by på av kunst og kultur, og knytter verden og Helgeland sammen.

Festspillene Helgeland er en festival hvor kunstnere og utøvere har frie tøyler, og hvor du som besøkende er i fokus. I år har vi valgt ut noe av det beste fra kunst- og kulturscenen, som vi knapt kan vente med å presentere. I tillegg kommer spennende og unike kunstnere fra hele landet og fra ulike steder i Europa. Sammen med våre partnere i Toppenkurset, Byfesten og Galleria Kunstfestival byr vi på åtte dager med varierte og unike opplevelser, i Mosjøen og på hele Helgeland.

På Festspillene Helgeland vil du bli inspirert, utfordret og provosert – på alle mulige måter bli beveget av det du får oppleve.

Administrasjon

Festivalsjef
Kristoffer Almås
kristoffer@festspillenehelgeland.no

Frivilligansvarlig
Bodil Nystad
bodilnystad@gmail.com

Produsent
Cathrine H. Wika
cathrine@festspillenehelgeland.no

Økonomiansvarlig
Lars Øyvind Andresen
lars@festspillenehelgeland.no

Eiere

Toppenkurset

Festivalen favner både en internasjonal musikkfestival med over 20 konsertarrangementer og et internasjonalt sommerakademi med mer enn 100 deltakere. Flere profesjonelle solister og ensembler gir egne konserter, i tillegg til å være faglige veiledere for unge musikere i etableringsfasen. Festivalen er Nord-Norges største arrangement av sitt slag. Toppenkurset representerer en ungdomsfestival hvor ungdom er både utøvere og formidlere i samspill med fremragende kunstnere og pedagoger, med spennvidde fra kammermusikk til store symfoniske produksjoner.

Dermed sikrer Toppenkurset barn og unges tilgang til nyskapende kunst av høy kvalitet, profesjonelle kulturmøter, samt deres egen produksjon av kulturelle ytringer i en profesjonell sammenheng.

Galleria Kunstfestival

Galleria kunstfestival er en arena for et mangfold av visuelle kunstuttrykk, som formidler impulser fra den internasjonale kunstverden samtidig som den gir plass til den folkelige kunstinteressen. Galleria skal skape møteplasser for kunstnere og barn og unge, og reflektere at Norge er et flerkulturelt samfunn. Festivalen skal bidra til å heve de sosiale og estetiske kvalitetene i byrommet.

Galleria kunstfestival er kunst uten filter og ønsker at unge kunstnere, aspirerende kunstnere og amatører skal få stille ut og selge sine verk på samme arena som anerkjente utøvende kunstnere og gallerier. Dette skaper en unik stemning og atmosfære.

Byfesten

Byfesten er den desidert største happeningen i Mosjøen, med opptil 5000 personer samlet i Sjøgata-området. Byfesten avslutter Byfestveko, som arrangeres av Sjøgata Næring og Miljø. Byfesten kjennetegnes ved levende musikk på alle scener, både inne og ute, samt servering av mat og drikke på både tradisjonelle og utradisjonelle steder. Det er trangt og trivelig, med mange glade gjensyn.

Samarbeidspartnere

Våre partnere deler vår vilje til å skape store kulturelle øyeblikk for alle, og vår ambisjon om at Festspillene Helgeland skal være en arena for store og grensesprengende opplevelser. De bidrar til å løfte lokale kunstnere og utøvere opp og fram, og skape en festival som innbyggerne kan være stolte av.

Samarbeidspartnere

Skroll til toppen