Årets utstillere til Gallerias kunstfestival

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til årets kunstmesse på Galleria kunstfestival! Les mer om kunstnerene som stiller ut. 

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til årets kunstmesse på Galleria kunstfestival!

Galleri kunstmesse arrangeres i år for 19. år på rad. Dette året vil du kunne oppleve utstillingene på ulike steder, inkludert Fru Haugans hotell, Bakgården kultur, den gamle Shell-stasjonen, Kulturverkstedet, Forsjordbrygga og flere andre flotte lokaler langs Sjøgata i Mosjøen.

 

Åpningstidene:
29. juni: 15:00 – 18:00
30. juni: 14:00 – 17:00
1. juli: 12:00 – 15:00 og 17:00 – 18:30
2. juli: 12:00 – 15:00 og 17:00 – 18:30
3. juli: 12:00 – 15:00 og 17:00 – 18:30
4. juli: 12:00 – 15:00 og 17:00 – 18:30
5. juli: 12:00 – 15:00 og 17:00 – 18:30
6. juli: 12:00 – 14:00

 

Les mer om kunstnerene som stiller ut!

 

Alexander Nordås, Forsjord-Brygga 2.etg
Stiller ut: fotografier

Aleksander har jobbet med huldra i femten år, og stiller her ut sitt tredje og siste verk med henne; fotoboka «The Huldra» – der alle de 524 sidene stilles ut på vegg.

 

Audhild Stjern Tinglum, Fru Haugans hotell
Stiller ut: malerier

Audhild Tinglum har malt og tegnet nesten hele livet. Regner seg selv som autodidakt, men har både kunstutdannelse og mange kurs i sin erfaringspakke. De fleste bildene blir til etter lek med form og farger. Hun har som regel ingen plan med det som da oppstår, kall det gjerne intuitivt. Figurer og symboler blir hentet fram, og hun sier at det føles som det er mange historier som vil bli fortalt. For tiden er det ofte jordens ve og vel som kommer til utrykk ved forskjellige motiver, Moder jord blir da ofte fremstilt i ulike former. 

 

Evy Merete Bjerknesli, Fru Haugans hotell
Stiller ut: malerier

Evy Merete Bjerknesli, født og oppvokst i Mosjøen. Begynte å male for ca 3 år siden. Maler hovedsakelig abstrakte bilder.  Akryl bilder og Mixed media bilder. Bildene blir skap i mitt hjem på kjøkkenet. Har gått tre nettkurs. To kurs i Mixed media og et kurs i Akryl maling. Er med i flere male grupper nettbasert. Det gir inspirasjon og glede i et fellesskap hvor man « løfter» hverandre med kunsten  man viser og legger ut i de forskjellige gruppene.

Kunsten er mitt fristed hvor jeg finner ro, frihet, stillhet og en gledelig følelse av å skape. Jeg jobber stort sett intuitivt og spontant med kunsten. Inspirasjon hentes fra naturen, musikk, farger, reiser og hos andre mennesker som jobber med kunst.

Var første gang med på Galleria sommeren 2021. Hadde også en solo utstilling i oktober 2022 på Vefsn Museum. Håper min kunst vil inspirere og gi glede til besøkende under Galleria 2023. Jeg vil selv være tilstede under hele galleria.

 

 

Galleri SOS, Galleri SOS (egen butikk)

Stig Ove Sivertsen og Henrik Sivertsen – SOS galleriet
Galleri SOS ligger midt i Sjøgata på torget i Mosjøen og er Stig-Ove Sivertsens eget galleri, drevet av ektefellen Marit. Under Galleria kunstfestival presenteres nye akvareller hvor høye himler og lyset (og mangel på lys) her nord kan sies å være gjennomgangstema.

I eget rom stiller også sønnen Henrik Sivertsen ut sine akvareller.

 

Gunn Vottestad, Fru Haugans hotell

Vårt hus er vår borg, vårt private rom, der historier er gjemt, der vår indre lever og har levd. Ingen kan trenge seg inn, om vi ikke er invitert. Husene kan skjule oss for omverden. Hus reflekterer våre liv. Enkelte av oss «leser» husenes historier i et større perspektiv, og kler dem nakne. Så står de der og avslører våre mest sårbare sinn. Vi kjenner oss igjen, kjenner vår historie, vår utilstrekkelighet, og likefullt vår robusthet..

Kunstner Gunn Vottestad (1949) er en av de få som klarer å formidle våre følelser og opplevelser gjennom sine visualiserte hus. I snart 20 år har hun malt karakteristiske poetiske kysthus. Disse ble bygget i enkle materialer etter 2.verdenskrig som et ledd i gjenoppbyggingen av Norge, dette gjaldt spesielt Nord-Norge. Disse kysthusene er kunstnerens åre. I husene finner vi både vår ytre og indre historie. Vottestad er en av de første i Norge som viet sin kunstneriske løpebane til disse karakteristiske husene.

Gunn Vottestad er født og oppvokst på Myre i Vesterålen. Hun er bosatt i Oslo og har også hus i Nyksund i Vesterålen. Kunstneren pendler jevnlig mellom nord og sør i landet. Vottestad startet sin kunstneriske utdanning i Tyskland der hun blant annet gikk i lære hos maleren Hans Kôhler. Deretter tok hun kurs ved Folkeuniversitetet i Stuttgart, etterfulgt av 3 år på Kunstskolen i Oslo, to år på Folkeuniversitetet og ett år på daværende Oslo tegne-og malerskole. Kunstnerens verker selges i over 40 gallerier over hele landet i dag.

Husene til Vottestad reflekterer vårt indre og ytre rom. Kunstneren fant inspirasjonskilden til husene hos sin datter Bea, som mangler språk. De ensomme, melankolske husene bærer preg av dette. Like fullt ser vi spor av mennesker, av historier, og forfedrenes liv. Sporene gir husene sjel. Bare i enkelte verk finner vi mennesker. Husene til Vottestad er fremstilt i en grov stil som reflekterer den råe eller barske nordnorske naturen. Av kunstnerens grove malestrøk, farge lagt på farge, har det vokst frem de uperfekte gamle husene. Lyssettingen i verkene er frembrakt av Vottestads vibrerende koloritt.

 

Kari Hatlen, Forsjord-Brygga 1.etg
Stiller ut: steingods ( keramikk)

«Kari`s Pottery»
Etter mange år i «utlendighet» er «ringen sluttet» og keramiker Kari Hatlen flytta tilbake til Trofors i 2023. I eget verksted produseres det steingods ved hjelp av ulike teknikker med dertilhørende glaseringsmetoder.
«Kari`s Pottery» har hatt utstillinger inn- og utland samt deltatt på Galleria Kunstfestival mange ganger.
Årets tema er » Alltid noe godt i livet». 

 

 

Kirsti Stokland, Galleri Stokland (egen butikk)
Stiller ut: malerier og DGA/fotografikk

Jeg elsker glade farger og har jobbet mest med digitale bilder basert på egne fotografi, ofte fra naturen. Stein og berg, strukturer, gamle trevegger, rust og artige detaljer har alltid fanget min fotointeresse. Bildene bygges opp med mange foto lag på lag. Disse selges som trykk, ferdig innrammet eller på andre materialer som aluminium, lerret og på akustikkplate.

Nå er jeg også nybegynner med akrylmaling og ymse teknikker. 

Velkommen til Galleri Stokland, et sjarmerende hus fylt med bilder, keramikk, tekstilprodukter og strikk.

 

Lena Brendstuen, Kulturverkstedet finsalen
Stiller ut: skulpturer/gjenstander

Selvlært lokal dame på 41 år, har bestandig tegnet og malet, men som siste året har prøvd Epoxy Resin. Dette er flytende kjemikalie, som stivner i former over ett til tre døgn. Lager smykker og dekor av dette. Tar med en del av dette, samt noen bilder.

 

 

Lise Fagermo, Kulturverkstedet gang i 2.etg utenfor Finsalen
Stiller ut: malerier

Helt fersk i male verden, begynte male i nov i min største krise noen sinne. Maler intuitivt og abstrakt og liker bruke følelser og mye farger . Alt må komme naturlig.

 

 

Li Qi Tan  og  Xiao Yu Tan, Gang utenfor Jacobsensalen
Stiller ut: malerier

Vi er Lilly og Marco, tvillinger som er veldig glad i å male og tegne. Vi har veldig forskjellige kunststiler fra hverandre, og vi ønsker å vise hvordan vi ser på verden fra vårt lille unike perspektiv.

 

Lucas Skogsaas Larssen, Kulturverkstedet Grønne-rommet
Stiller ut: fotografier

Født og oppvokst i Mosjøen. Er ute i naturen og fotograferer ulike motiv. Lucas er 16 år og har deltatt på utstilling 1 gang tidligere. 

 

Manuela Katharina Hostettler, Fru Haugans hotell
Stiller ut: malerier

Jeg er født og oppvokst i Sveits, men ble forelsket i det norske livet og landskapene etter å ha reist til landet flere gang, etter hvert utvandret og bosatt først nordover, så sørover og nå midt i Norge. Som barn oppdaget jeg min lidenskap for kreativt arbeid og fant mediet mitt senere gjennom lerret og maling. Min kunstnerisk stemme gikk gjennom mange faser opp gjennom årene og utviklet seg til en egen unike tilnærming og perspektiv. Siste årene ble jeg igjen tiltrukket til mandala kunsten – en form av kunst som stammer fra India, often kjent som sirkler med geometriske, symmetriske detaljer – jeg maler dem frihånd og siden jeg lærte om denne kunsten tidlig i skolealder. Siden i fjor har landskapsmaleriet fått en stor plass i atelieret mitt, noe som som fyller meg med stor glede. Inspirasjonen min henter jeg både utenfra og innenfra og hatt alltid en fascinasjon for natur og friluftsliv. 2009 solgte jeg mitt første maleriet mens jeg var på utdanning ved Atelierschule Zürich i Sveits. Så langt ble arbeidet mitt vist på tre utstillinger; 2017 og 2021 i Kantonen Zurich, Sveits og på galleria kunstfestival her i Mosjøen i fjor.

 

 

Marit Jacobsen, Finsalen
Stiller ut: skulpturer/gjenstander

Jeg er 54 år gammel, bosatt i Krokstadelva utenfor Drammen. Jeg bodde i Mosjøen frem til jeg begynte å studere. Reiser gjerne nordover til Mosjøen og ut til hytta på Bærøyvågen. Livet der ute inspirere, og med et indre driv til å være kreativ gjør at jeg alltid har tegnet, malt og holdt på med hobbyaktiviteter. De siste 10 åra har det å skape i leire blitt en lidenskap. Skulpturer i ulike form, farger og størrelse » Vi er som vi skal «.

jeg liker og bruke ulike teknikker for å få frem mere liv i skulpturene. Glassurer, naturlige fargestoffer, og det mest spennende er å eksperimentere ved bruk av røykbrenning .

 

 

Monika Helgesen,Huset i gato/Barthbrygga
Stiller ut: malerier

Monika Helgesen (f.1979, i Sarpsborg) maler kitsch og er inspirert av de store mesterne. Hun studerte med Odd Nerdrum i perioden 2000-2003 og senere ved Repin akademiet i St.Petersburg.

Helgelsen har fått pallplass i “world wide kitsch” konkurransen to ganger, hvor det konkurreres med klassisk figurative malere over hele verden.

 

 

Randi Berntsen, Røde rommet
Stiller ut: malerier

Jeg jobber med grafisk trykk, akvarell, digital tegning og tekstil. Gamle hus og brygger, fjell og kystlandskap fasinerer meg og blir ofte gjenskapt i mine bilder. Fargevalget i motivene er også spennende å jobbe med. Jeg har utdanning fra kreative fag, har undervist flere år i kunst og håndtverk, deltatt på flere kurs og hatt flere utstillinger. Det å vise frem kunsten min og å møte besøkende på utstillinger, betyr mye for meg. Samtale med andre kunstinteresserte er givende, utviklende og spennende.

 

 

Rigmor Winther, Fru Haugans hotell
Stiller ut: Malerier

Gode energier gjennom Intuitiv Billedkunst og Ordkunst.

Rigmor Winther, har gjennom sin intuitive billedkunst fått mange til å bli berørt når de møter «sitt» maleri. Gjennom denne malemåten blir alle maleriene helt unike.
Til hvert maleri hører det med en tekst som forsterker maleriets intensjon. Hun tar også i mot bestillinger på personlige malerier, samt at hun er kursholder i intuitiv maling og Vedic Art. Hun har atelier i Trondheim, der du kan se flere av hennes malerier og tekster.

www.atelierrafaela.com
instagram: rigmorwinther
Facebook: Atelier Rafaela
Kontakt: rigmor.winther@gmail.com/tel 90920910
Besøksadresse: Ormen Langes Veg 12, Trondheim

 

 

Sabrina Skogsaas Larssen, Kulturverkstedet Grønne-rommet
Stiller ut: Malerier

Lokal og helt selvlært kunstner fra Mosjøen. Inspireres av andre konstnere og deres arbeid. Liker å prøve ut nye teknikker og metoder. 

 

Silje Langseth Grundstad, Fru Haugans hotell
Stiller ut: malerier

Mitt navn er Silje Langseth Grundstad. Jeg er oppvokst i Mosjøen, og bor nå i Trondheim hvor jeg jobber som UX-designer. Jeg er utdannet web- og interaksjonsdesigner ved Norges Kreative Høyskole, og har også bakgrunn innen grafisk design.

Gjennom min designkarriere har jeg hatt gleden av å skape plakater og logoer for ulike prosjekter, blant annet Toppenkurset. På fritiden utforsker jeg min lidenskap for maling og tegning, en kunstform jeg har utforsket på egenhånd. Dette er en lidenskap som har vært en del av meg så lenge jeg kan huske.

Maleriene mine er ofte inspirert av naturen, med motiver som fugler, blomster og landskaper. Å male gir meg en følelse av indre ro, og jeg finner glede i å skape verk som reflekterer nettopp dette.

 

 

Tale Øksendal, Kulturverkstedet storsalen
Stiller ut: malerier

Tale Øksendal er vakse opp i Vefsn. Ho debuterte som kunstnar i 2006. No bur ho i Roskilde. Tale har sitt heilt eige kunstneriske uttrykk. Noko ho har fått fleire utmerkingar for i Danmark. Tale har etter kvart ei brei motivverd. Men det forestiller altid noko! 

 

 

Tove Heggø, Grårommet
Stiller ut: malerier

Å fortelle via maleri og foto er mitt hovedfokus. Jeg har tegnet og malt så lenge jeg kan huske, er selvlært og maler intuitivt. Maleriene er i akryl og innbyr til stadig nye opplevelser. Tiden oppheves og krefter fra natur og mennesker kan treffe, berike og berøre den som dykker inn i bildene.Et tegn i naturen, havet, døden og kjærligheten, det er der alt sammen og inspirerer.Innen foto eksperimenterer jeg med ulike teknikker, men det viktigste er den visuelle fortellingen. Jeg har blant annet stilt ut i Galleri Vault i Bergen, på Kulturverkstedet i Mosjøen, hatt fotoutstilling om historisk gruvevandring i Sauda og deltatt på Fotomessen på Lillestrøm. I tillegg har jeg utgitt Kåres Bok, der jeg har stått for tekst og foto. Jeg bor i Mosjøen og har tidligere drevet Galleri 2V i Sjøgata.

 

 

Ulrikke Pedersen, Røde rommet Jacobsensalen
Stiller ut: digital kunstverk, evt også bamser som er heklet, evt maleri.

Ulrikke Pedersen, 23 år gammel dame som går kunstskole. Har vert i det kreative rommet lenge med skolegang som rangerer fra tegneserie og mange til kunstskole. har utdypet seg i digitalt tegninger og tegneserier, mye fokus på prosessen av arbeidet.

liker å jobbe med karakter design og veldig glad i drager, himmel er også en stor fasinasjon som hun har hatt gjennom årene. har også prøvd seg på en rekke andre medier som hekling, skulpturering, maling.

Er veldig gla i å lage kunst basert på natur/fantasi eller om følelsen av å ære fanget/glemt.

 

 

Åshild Nordås, Shell-stasjon
Stiller ut: Kunstglass arbeid, vegghengt og skulpturer fir bord.

Jeg inspireres av glassets fargespill som vises når fargene kommer til sin fulle rett i lys.
Teknikken jeg bruker er fusing av kunstglass. De tingene jeg lager spenner fra store veggbilder til små og store skulpturer.
Kunsten presenteres ofte sammen med treverk som rekved, gamle vindusrammer og sokler.
Gjenbruk av treverk gir meg motivasjon og inspirasjon.

 

 

Skroll til toppen